Dyson Vassilias
hello@mysparx.bg
Плевен, България
16/07/2024

Няколко важни неща за отпушване на каналите на мивките

мивката

Няколко важни неща за отпушване на канала на мивката, които е добре да спазваме

Важно: Никога не използвайте използвано бутало, използвано за мивки или тоалетни. След почистване, за по-голяма ефективност, изплакнете мивката с гореща вода под налягане. Забележка: ако мивката е двусекционна, тогава ще са необходими две бутала, за да затворите първо една мивка, а втората да работи в друга. В противен случай няма да можете да натрупате налягане и да прокарате запушването.

Един много ефикасен метод за почистване и отпушване на канала на мивката

Този метод ще покаже добър резултат само ако коркът е мазен и водата минава поне малко през него. И така, как да премахнете запушване в мивката с вряща вода, без да използвате други средства? Първо, бавно изплакнете дренажа с вряла вода от чайник или тиган, докато тапата започне да се разтваря, увеличавайки пропускателната способност на дренажа. По-добре е веднага да загреете както чайника, така и тенджерата с вода, така че да е достатъчно за изплакване.

Не изливайте цялата вода наведнъж, добавете я на малки порции, докато се охлажда в сифона с интервал от двадесет до тридесет секунди. Когато забележите, че течността е започнала да преминава много по-бързо – можете да отворите крана за гореща вода за десет минути – през това време остатъците от мастни слоеве ще бъдат измити. Не оставяйте мивката без надзор по време на изплакване. Добрите пластмасови тръби са в състояние да издържат на краткотрайно излагане на високи температури. За останалото – само гореща чешмяна вода, чиято температура не надвишава 70 – 80 ° C.

Какво да направите, ако мивката в кухнята е запушена и предишните не са били ефективни? Остава последното домакинско средство, което може да реши проблема със запушения тръбопровод – водопроводен кабел. За метални тръби е подходящ модел с всякакъв накрайник; за пластмасови тръби се опитайте да го намерите без остри форми – израстъци бързо ще се образуват върху надрасканата вътрешна повърхност на пластмасовите тръби. Съвет: завъртете дръжката на кабела по-енергично, тя трябва да премине без много усилия. След почистване не забравяйте да изплакнете тръбите с гореща вода и да дезинфекцирате мивката.

Коментарите са изключени.