Dyson Vassilias
hello@mysparx.bg
Плевен, България
21/03/2023

Ползи за здравето от люлеещите се столове

Ползи за здравето от люлеещите се столове

Знаете ли, че люлеещите се столове могат да бъдат полезни за вашето здраве? Разбира се, те са страхотни, защото са удобни и стилни, но също така осигуряват някои ползи за здравето. Вярно е! Ако искате да подобрите здравето си, опитайте този лесен трик: седнете на люлеещ се стол.

По-долу са някои от ползите за здравето от люлеещите се столове:

Намаляване на стреса

Седенето неподвижно и люлеенето на стола може да звучи като загуба на време. Но в действителност това може да бъде чудесен начин да намалите стреса и да подобрите здравето си. Люлеещите се столове съществуват от векове, но има няколко специфични предимства, които тези столове предоставят.

Независимо дали седите на верандата или в задния си двор, люлеещите се столове Ви дават възможност да усетите въздуха върху кожата си и да слушате звуците на природата, докато се движите напред-назад. Простото сядане в люлеещ се стол на открито повишава серотонина – хормон, който помага за подобряване на настроението и намалява стреса.

Подобрява качеството на съня

Освен това люлеещите се столове подобряват качеството на съня. Люлеещото се движение е подобно на това на бебе, което майката люлее. Движението помага на бебето да се отпусне и да заспи, защото възпроизвежда усещането в утробата. Същият принцип важи и когато се люлеем в люлеещ се стол. Кара ни да се чувстваме спокойни и сънливи, защото имитира ранния ни живот в утробата, така че можем да заспим бързо след използване на люлеещ се стол. Ако обаче няма да спим скоро, а вместо това се опитваме да намалим стреса, по-добре е да се насочим към активна форма на релаксация като йога или медитация.

Облекчава болките в гърба

Те имат и допълнителното предимство, че могат да успокоят болката. Люлеещите се столове облекчават болките в гърба, като движат таза напред и назад, укрепват мускулите и ставите. Според скорошно проучване люлеещите се столове са страхотни за гърба Ви. Изследователи от университета в Мичиган установиха, че седенето на леко люлеещ се стол е също толкова ефективно, колкото приемането на болкоуспокояващо за тези с болки в долната част на гърба. Дори ако столът не премахна болката, той значително я намали.

Заключение

Ако обичате да седите на веранда или в предния си двор, тогава знаете, че няма нищо по-различно от релаксирането в люлеещ се стол на открито. С внимателно изчетена информация можете да изберете най-добрия люлеещ се стол за открито и да вземете решенията си за пазаруване по-бързо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *