Dyson Vassilias
hello@mysparx.bg
Плевен, България
21/06/2024

Какво се случва с колата, когато има чип тунинг?

Проектирането и производството на двигатели

Плътността на мощността не е ключов фактор при проектирането и производството на двигатели. Устройствата трябва да отговарят на екологичните стандарти. В този случай малък оперативен ресурс е неприемлив. Не забравяйте, че данъците върху транспорта не са еднакви. Те също зависят от вида, обема и мощността на захранващия блок. Понякога работата на двигателите се контролира строго от програмата, за да може водачът да зареди колата с бензин от определена марка. Чип тунинг Ви позволява да премахнете, макар и изкуствено, но не без причина въведените ограничения.

След прилагането на чип тунинг

Мощните индикатори ще се увеличат със следните стойности:

-Атмосферни двигатели: стабилно увеличение от 3-7%, в някои случаи до 15% (в зависимост от модела на агрегата);

-Двигатели със система за херметизиране: стабилно увеличение от 20-25%, в някои случаи до 40-50% (отнася се както за дизел, така и за бензин).

Конвенционалният 1,5-литров аспиратор обикновено успява да „приповдигне максимум 10 к.с. В същото време единиците с инжектор KE-Jetronic и моноинжектор не са настроени по този начин. Друго нещо са двигателите с компресор, които могат да бъдат усилени чрез плащане за него с оперативен ресурс. Мощността може да се увеличи както с, така и без допълнителни механични модификации.

Етапи на чип тунинг

Има няколко нива (етапи, от английски етап) в зависимост от броя на чисто механичните подобрения:

1 Етап – Опция за автомобили във фабриката. Дава стабилно, но не най-голямо увеличение на мощността;

2 Етап – Подходящ за превозни средства с дистанционен катализатор и филтър за твърди частици, модифициран всмукателен тракт и по-ефективен междинен охладител. Също така е желателно да се монтира спортен ауспух. Увеличението на мощността е по-значително;

3 Етап – Това ниво може да бъде преминато след Етап 2. Препоръчва се по-мощна турбина/суперчарджър. Увеличението на мощността е много забележимо и често се равнява на две трети от стандартната производителност.

Правилно извършената настройка на чип тунинга няма да повлияе значително на ресурса на двигателя. Но неправилно избраната програма може значително да навреди на същата скоростна кутия.

Повече за чип тунинг тук.

 

 

Коментарите са изключени.