Dyson Vassilias
hello@mysparx.bg
Плевен, България
21/06/2024

Кои са важните въпроси при сватбено видеозаснемане?

Въпроси, които да зададете на вашия фотограф преди да го резервирате за вашето сватбено видеозаснемане

Предполагам, че сте сгодени от няколко седмици и сте резервирали мястото за сватбата си, докато четете тази статия. Време е да потърсите своя сватбен фотограф. Защото знаете, че сватбено видеозаснемане е също важна част от събитието. Бихте поставили някои сватбени фотографи в списъка си с желания и бихте организирали срещи с тях, за да разберете кой ви подхожда най-добре.

Ето списък от няколко основни въпроса, които да зададете, преди да резервирате любимия си сватбен фотограф.

 

Свободен ли сте на датата на сватбата ми?

Основно правило, това трябва да бъде първият Ви въпрос във вашия имейл със запитване. Без значение колко харесвате произведенията на определен сватбен фотограф, той трябва да бъде на разположение в деня на сватбата Ви, за да може да присъства.

 

Бихте ли организирали предсватбена консултация с мен преди сватбата ми?

За вашата сватбено видеозаснемане, искате да сте безпроблемни и да се чувствате комфортно на сватбата си. Предсватбената среща ще Ви помогне да облекчите целия стрес. Попитайте вашия сватбен фотограф дали той или тя ще бъде на разположение да се срещне с вас преди сватбата. Това е наистина важна част от услугата сватбено видеозаснемане.

Предсватбената среща помага на вашия сватбен професионален фотограф да разбере подробностите за вашата сватба, както и предпочитанията на двойката.

 

От колко години се занимавате със видеозаснемане на сватби? Колко сватби снимате всяка година?

Сватбеният фотограф може да бъде креативен, хумористичен, както и стилист, но това, което определя най-основния характер на сватбения фотограф, е неговият професионализъм. Попитайте откога вашият сватбен фотограф е на тази работа. Идеалният брой би бил 50-100 на година. Ако това е първата му година във видеозаснемането на сватби, по-добре е да попитате колко време е работил като професионален фотограф. Търговският фотограф може също да използва своя опит в заснемането на сватби.

Ако имате голяма сватба, която включва много традиционна култура (еврейска, ливанска, азиатска сватба), трябва да знаете дали сватбеният фотограф има достатъчно опит в тези ритуали.

 

Какви камери и оборудване използвате?

Изглежда като остарял и технически въпрос. Но трябва да се уверите, че вашият сватбен фотограф носи професионално оборудване, за професионално видеозаснемане на вашия сватбен ден.

 

Поинтересувайте се колко камери носи вашият сватбен фотограф на деня. Винаги препоръчвам на сватбените фотографи да имат поне две камери. Никога не знаете кога камерата ще се развали при екстремно време (горещ или дъждовен ден). Две камери също предлагат на сватбените фотографи различни фокусни точки по време на церемонията, той няма да има достатъчно време да смени обектива в натоварено време.

Широкият ъгъл и телеобективът, монтиран на две камери, могат да осигурят на фотографа да улови ключови моменти през различна перспектива.

 

 

 

 

Коментарите са изключени.