Dyson Vassilias
hello@mysparx.bg
Плевен, България
15/07/2024

Нека поговорим за мократа храна за котки

Колко дълго могат да престоят остатъците от мократа храна за котки в купата?

Отговорът е – До четири часа можете да оставите мократа храна за котки. След това остава само да я изхвърлите и да измиете добре купата. Ако Вашият домашен любимец постоянно не изяжда предложената храна, тогава първо трябва да анализирате размера на порцията. Може би тя е твърде голяма за него. Ако сте сигурни, че храната за Вашата котка е в оптималното количество, консултирайте се с Вашия ветеринарен лекар по този въпрос.

 

Къде да съхранявате мократа храна за котки?

 

Само не на твърде топло място, това ще свърши работа. Не е необходимо опаковката с храната за котки да се съхранява в хладилник. Вярно е, че ако вече е отворена, тогава студът е консервиране и е ок. Важно е обаче да помните, че отворената мокра храна, съхранявана в хладилника, трябва да се използва в рамките на 24 часа.

Имайте предвид, че за котките (като хищници) температурата на храната е важна.

Вашият домашен любимец най-вероятно няма да иска да яде студена храна.

Затова не забравяйте да извадите котешката храна от хладилника поне половин час преди хранене, така че храната да се затопли. В същото време това можете да правите без микровълнова печка и водна баня, тъй като най-атрактивната температура на хранене се счита за 30-32 ° C. Сигурни сме, че вашата котка ще оцени този жест!

 

Как да съхранявате храната за котки и за домашни любимци, когато сте на вилата

 

Ето и 6 препоръки от ветеринарен лекар:

Летният сезон все още е в разгара си и много собственици водят своите домашни любимци – котките извън града за разходки и игри на открито. Със себе си се взема и всичко необходимо за котките и на първо място – хранителните запаси.

Поддържането на запаси от храна на вилата е удобно и елиминира много проблеми: например може да няма магазини наблизо, извън града или те няма да имат обичайните диети. За да запазите храната за котката Ви свежа, тя трябва да се съхранява правилно.

 

Това са съветите на ветеринарния лекар, който се грижа за домашните си любимци, куче и котка. Ще Ви разкаже за няколко прости правила за съхранение на мократа храна за котки, които знае от работа и личен опит.

 

Купете големи торби със суха храна

Препоръчвам да купувате пълноценни храни за котки, както и за кучета, в големи торби: на дребно можете да закупите опаковки от 10-15 кг. Някои зоомагазини и онлайн магазини дори предлагат безплатна услуга за доставка на големи пакети храна за страната. По този начин можете да спестите място в багажника.

Защо: Големите опаковки са по-удобни и икономични от малките опаковки. Те спестяват собственика на животното от повторно посещение в магазина за дълго време. Важен момент: сухата храна за котки, например, се съхранява дълго време – до 18 месеца, така че рискът продуктът в отворената опаковка да има време да се влоши е минимален.

 

Коментарите са изключени.