Dyson Vassilias
hello@mysparx.bg
Плевен, България
21/04/2024

Красивите плажове са предпоставка за невероятна почивка в Анталия.

Почивка в Анталия. Красиви плажове

Какво е привлекателно за почивка в Анталия:

  • Близо до летището – само 12 км (с такси или автобус до хотела ще отнеме 15-25 минути).
  • Голям град – огромен избор от атракции, достатъчни дори за 10-14 дни ваканция.
  • Сложна логистика – почти всички интересни места могат да бъдат достигнати с автобус или долмуш (микробус).
  • Плажове за всеки вкус: пясъчни (в курортната зона на Лара), камъчета (Коняалти), на скалите.
  • Приятен климат. В Анталия можете да релаксирате през цялата година. Дори през лятото морският бриз носи свеж, прохладен въздух.
  • Без осезаема езикова бариера. В Турция Анталия се смята за „руски“ курорт, Алания – за „немски“, Дидим и Фетие – за „английски“, Мармарис – за „скандинавски“. Туристическите работници в Анталия знаят руски на основно ниво (150-200 думи).
  • През високия сезон Анталия е претоварена с туристи. Поради това може да има трудности при избора на хотел (по-добре е да резервирате предварително). Някои хотели на първа линия могат да бъдат отделени от плажа с натоварен път – този момент е важно да се изясни предварително.

 

Къде да отседнете за почивка  в Анталия: как да не сбъркате с избора си на хотел

Анталия е комбинация от древност и модерност. Курортът успешно съжителства със стари базари и модерни търговски центрове, небостъргачи и елегантни двуетажни сгради, чуждестранни автомобили и полуразрушени конски каруци. Центърът е претъпкан и шумен, а за спокойна почивка в Анталия са за предпочитане покрайнините или покрайнините на града.

 

Изборът на хотел зависи от желаната за Вас област за почивка в Анталия:

Лара е основната курортна зона за почивка в Анталия, също и място за парти. Много подходяща е за почивка на млади хора и възрастни без деца. Това е развлекателният център на Анталия (много дискотеки и нощни клубове) и именно тук се намират по-голямата част от петзвездните хотели. Плажната зона е пясъчна, входът към водата е лек, плажът е награден със Син флаг.

Разберете повече за ТОП офертите за Анталия тук.

Коментарите са изключени.