Dyson Vassilias
hello@mysparx.bg
Плевен, България
21/05/2024

Начини за отпушване на каналите

Начини за отпушване на каналите

Най-лесният начини за отпушване на каналите е да използвате специални почистващи продукти, вариращи от калцинирана сода и голям обем топла вода до различни новомодни продукти. Ако подобни действия не доведат до положителен резултат, тогава трябва да преминете към механичния метод за отпушване на канали.

Начини за отпушване на каналите

Не се отчайвайте при такава ситуация, когато се налага отпушване на канали. Дори навременното инсталиране на тапи с филтри не е пълна гаранция за предотвратяване на запушване.

В крайна сметка тези устройства задържат боклука, но мастните вещества, които влизат в канализацията от съдовете, те постепенно се отлагат върху тръбите, като първо създават филм, а след това, когато луменът се стеснява, се превръщат в истинска пречка. Дори обикновените сиви канали не могат да преминат през малък отвор в тапа, образувана от мазнина, с правилната скорост. И най-малкото замърсяване ще доведе до пълно запушване на лумена в тръбата.

Най-честата причина за запушване на каналите са частици от хранителни отпадъци, но често се срещат и големи предмети, навлизащи в канализационната система.

Можете да отпушите каналите по следните начини:

  • химическо използване на продукти, съдържащи сода каустик;
  • механично с помощта на специални инструменти;
  • хидродинамичен метод с използване на вода, която се подава под високо налягане.

Основните етапи на отстраняване на запушването

На предварителния етап е необходимо да разглобите сифоните. Сифоните са вградени в тръбата под мивката. Всички сифони се отстраняват наведнъж: и този в кухнята, и този в банята. Също така е необходимо да се разглоби сифона, разположен под ваната или душа.

Под всички входове за вода са монтирани сифони за предотвратяване навлизането на миризми от канализационната система в помещението. Формата на сифона допринася за натрупването на кални отлагания в него. След демонтиране на сифона, той се измива, а след почистването му се поставя на първоначалното му място.

След това можете да опитате да използвате функцията за самопочистване. Ще работи, ако причината за запушването са мастни натрупвания. За този метод на отпушване на канали е необходима топла вода в големи количества.

Препоръчително е да използвате кофа с гореща вода, тя ще премине в канала, ще разтвори мазнините и съответно ще избута всички натрупвания, които пречат на нормалния поток. Най-често такива действия са достатъчни, за да се възстанови пълното функциониране на канализационната система.

Коментарите са изключени.