Dyson Vassilias
hello@mysparx.bg
Плевен, България
21/06/2024

Как да оцените програмата, която Ви се предлага в една езикова школа

Как да оцените програмата на една езикова школа?

Как да направите това – ще ви разкажем по-подробно по-нататък в статията ни.

Междувременно ето няколко предупредителни знака, на които трябва да обърнете внимание в диалог или кореспонденция с мениджъра в езиковата школа.

Мениджърът избягва директните отговори на въпроси.

Задаването на много въпроси към продавача е нещо съвсем нормално. Чувствайте се свободни да питате за всичко, което Ви интересува. В добра езикова школа мениджърът няма да откаже да им отговори. В лошия най-вероятно ще избегне директния диалог, ще говори за това каква страхотна езикова школа имат, колко завършили именно тяхната езикова школа работят в чужбина, какви звезди, известни, може би, публични  са учили там. Ще Ви каже всичко, освен това, което наистина трябва да знаете. Така, че бъдете внимателни при такъв вид общуване

Мениджърът настоятелно предлага промоции и отстъпки, предлага варианти да платите за курса в езиковата школа възможно най-бързо.

Нещо от рода на: „Днес е последният ден от промоцията“, „платете за 20 урока и вземете още 20 безплатно“, „един месец класове на цената на един урок“ – такива супер оферти може да се окажат, че означават нещо, бъдете бдителни, може да е реклама, далавера. Или може би може да е просто много агресивен маркетинг на добра школа. Имайте предвид, че всяка манипулация е повод за размисъл. Не трябва веднага да се регистрирате за курс в тази езикова школа, дори ако Ви се струва, че е много печеливша.

 

Защо е важно в езиковата школа да Ви бъде предложено тестване

Ученето на чужд език е като лечение. Не е нужно да се лекувате за всичко. Трябва да бъдете диагностицирани и диагностиката да е възможно най-точна. Следователно езиковата школа трябва да провери какво е Вашето езиково ниво. Добре е, ако това не е само тест, но и разговорен тест, особено при положение, че имате по- високо ниво.

 

Коментарите са изключени.