Dyson Vassilias
hello@mysparx.bg
Плевен, България
21/06/2024

Глутатион при лечение на кожата

Глутатион при лечение на кожата

Глутатионът е популярен антиоксидант, използван от дерматолозите за лечение на кожата по целия свят. Също така се използва популярно в кремове или хапчета за изсветляване на кожата. Глутатионът предпазва кожата от токсини, предотвратява появата на тъмни петна и акне и премахва всички замърсявания, оставяйки ви с по-ярка и сияйна кожа. Заедно с глутатиона яжте диета с високо съдържание на зеленчуци като домати и аспержи, за да постигнете по-чиста и здрава кожа. Можете да приемате глутатион за изсветляване на кожата под формата на хапчета или кремове, достъпни онлайн. Консултирайте се с вашия дерматолог за правилната дозировка и инструкции.

 

Как да използвате глутатион за изсветляване на кожата

Можете да приемате глутатион добавки за избелване на кожата, дадени от вашия лекар или дерматолог. Хидратирайте кожата си с помощта на хапчета I-глутатион, които ще предотвратят лющенето на кожата.

 

Как глутатионът помага за изсветляване на кожата Ви

Ето няколко точки накратко, които ще ви помогнат да разберете как всъщност работи глутатионът за избелване на кожата. Допълнителни точки са споменати, за да ви помогнат да разберете по-добре.

 

  1. Глутатионът е основно антиоксидант и се състои от 3 аминокиселини, а именно цистеинова, глицинова и глутаминова киселина.
  2. Той предпазва тялото ви от болести и предотвратява токсините. Освен това се бори със свободните радикали, които причиняват пигментация на кожата, петна и тъмни петна.
  3. Хората обикновено приемат глутатион под формата на хапчета, за да освежат кожата си. Те се намират в аптеките и козметичните магазини. Четири до шест месеца редовна употреба може да покаже ефективни резултати (2).
  4. Глутатионът не се предлага само под формата на хапчета, но и като инжекции и козметични сапуни. Всъщност те станаха доста популярни на пазара. Той е пълен с витамини, соево масло, протеини и минерали, които помагат за подхранването на кожата ви.
  5. Приемът на глутатион не е достатъчен за постигане на по-светъл и бял тен; вие също трябва да се храните здравословно. Някои плодове и зеленчуци, които трябва да включите в диетата си, включват аспержи, портокали, домати и авокадо. Тези хранителни продукти ще помогнат за поддържането на глутатион в тялото ви (3).

 

Глутатионът е известен не само с това, че озарява кожата ви, но и с борбата с луничките, възрастовите петна, акнето и белезите.

 

 

Интересен факт за глутатион

Глутатионът обикновено се приема под формата на хапче, което стана много успешно в азиатските страни, особено в страни, където хората биха искали да имат по-светла кожа. Въпреки че е доста скъпо, инжекциите с глутатион са доста популярни, тъй като значително увеличават бионаличността на глутатиона. Въпреки това са необходими допълнителни изследвания, за да се установи този факт. Важно е да се вземе предвид, че въпреки че се счита, че интравенозният глутатион повишава своята ефикасност, той може също така да представлява риск от предозиране и токсичност.

Вижте повече на nad.bg

Коментарите са изключени.