Dyson Vassilias
hello@mysparx.bg
Плевен, България
21/06/2024

ПВЦ мебели за баня София

ПВЦ мебели за баня София

ПВЦ мебели за баня София

ПВЦ мебели за баня София. Какви още материали се използват за производството на мебели за баня

  • Използва се и дървесина от някои екзотични дървета:

-мербау;

-розово дърво;

-ироко.

Такива опции за материали са надарени със същите качествени характеристики като нашия бук, дъб. Но те не са много често срещани при нас поради незначителни области на растеж.

За да се повиши нивото на устойчивост на влага на дървесината, тя се третира допълнително с антисептични разтвори. Отгоре се нанася лак.

Избор на материал за мебелите за баня

Производството на мебели за баня се извършва предимно от ламинирано ПДЧ. За да се увеличи нивото на устойчивост на влага, той има специално покритие. Корпусът на слушалките, както и фасадата, са направени от този материал. ПДЧ се получава от дървен материал, свързан със смоли в една плоча. Защитата от влага отгоре се осигурява от ламиниране.

Процесът на ламиниране се състои в нанасяне на декоративен слой върху повърхността на листа, който е импрегниран със смола (меламин). Използването на тази технология дава възможност плочите да получават различни цветове и текстури. Ламинирането също така придава на дъската устойчивост на термично и механично натоварване. За да се повиши нивото на устойчивост на влага към раздробената маса, се добавя разтопен парафин (парафинова емулсия). Мебелите от този материал принадлежат към икономичната класа.

Изборът на материал за фасадата на мебелите за баня

  • MDF

Разбрахме характеристиките на изработката на рамката, сега нека да разгледаме от какво са направени мебелите за баня (нейната фасада). MDF се счита за популярен материал, от който се изработва фасадата на продукти от икономичния сегмент. Разликата от ПДЧ е най-задълбочената обработка на суровините.

добавят се парафин и лигин, за да се образува лист (това свързващо вещество се извлича от васкуларни растения). Плочи от материал се оформят под гореща преса.

Не забравяйте да защитите краищата на продуктите от влага, за това те са затворени с ръб, изработен от PVC профил. Покритието на плочата зависи от идеята на дизайнера, може да бъде от следните видове, за които ще прочетете в следващата ни статия.

Коментарите са изключени.