Dyson Vassilias
hello@mysparx.bg
Плевен, България
21/04/2024

Интересни факти за доставките на цветя в миналото

доставка на цветя София

Ето няколко интересни факти за доставка на цветя:

 1. Най-старата доказана доставка на цветя е стара около 4 000 години. В Египет открити са рисунки на цветя, които биват предавани като подаръци.
 2. В древните гръцки и римски цивилизации доставянето на цветя е било популярна практика. Цветята се използвали в ритуалите и били предавани като знак на почит или любов.
 3. Червените рози са символ на любовта и страстта, а това се дължи на древногръцката митология. Според една легенда, богинята на красотата и любовта Афродита се роди от морската пяна и вълните на морето, а там където те се срещали, се появявали червени рози.
 4. Доставката на цветя не е само за романтични случаи. Тя се използва и като начин да изразим съболезнования, благодарност, подкрепа или просто да направим нечий ден по-ярък и по-щастлив.
 5. В Япония доставянето на цветя е високо ценена традиция. Там се обръща особено внимание на избора на цветята, цветовете и начина на аранжиране. Дори наличието или липсата на определени цветя може да има символично значение.
 6. Най-старата доказана доставка на цветя е регистрирана през 1615 г. в Япония, когато дипломатични послания били изпращани със съобщения, прикрепени към цветни аранжименти.
 7. Въпреки че червените рози се свързват най-често с любов и страст, всяка цветна роза има свое значение. Например, бели рози символизират чистота и невинност, розови рози предават благородство и приятелство, а жълти рози изразяват радост и приятелство.
 8. Най-популярният ден за доставка на цветя е Денят на Свети Валентин (14-ти февруари). В този ден хората изпращат милиони цветя по целия свят, за да изразят своята любов и признание.
 9. Холандия е световният лидер в отглеждането и доставката на цветя. Тази държава се счита за „цветния център на света“ и е дом на големи цветни борси, където се търгуват милиони цветя всеки ден.
 10. Освен традиционните цветя, като рози, лилии и гербери, много цветя и растения имат символични значения. Например, орхидеята се асоциира с красота и рядкост, слънчогледът предава радост и щастие, а лалето е символ на пролетта и новите начала.
 11. С настъпването на цифровата епоха се появиха и онлайн услуги за доставка на цветя, които позволяват лесно и удобно изпращане на цветя по света. Такива услуги предлагат голямо разнообразие от избор на цветя, лесно поръчване и бърза доставка.

Доставката на цветя е прекрасен начин да изразите свои чувства и да зарадвате някого. Независимо дали става въпрос за специален повод или просто като жест на внимание и подкрепа, цветята са вечен символ на красота и любов.

Нашите опитни флористи от Flo.bg създават уникални цветни композиции, използвайки най-изящни цветя от нашата градина. Независимо дали търсите класически рози, нежни лилии или оригинални цветя за специално събитие, ние имаме точно това, от което се нуждаете.

Коментарите са изключени.