Dyson Vassilias
hello@mysparx.bg
Плевен, България
21/05/2024

Какво да знаете за предаването на стар автомобил за скрап

автомобил за скрап

Ако колата е наета без основните компоненти и възли, цената ще бъде минимална. Обикновено цената не зависи от марката и годината на производство на автомобила. С помощта на калкулатори на уебсайтовете на компании, които приемат автомобил за скрап, можете да оцените приблизителната цена на сделката.

Вариант за получаване на допълнителна печалба е предварителното извозване и продажба на неметални части – брони, фарове и др.

При доставка е необходимо да се представи оценител на ТКП с маркировка „дерегистриран” и документ от КАТ за изхвърляне.

Минимизирайте рисковете при предаването на кола за скрап

В областта на приемането и преработката на коли за скрап процъфтяват много измамни схеми – ремонт и препродажба на автомобили, разкомплектоване, продажба на части (включително номерирани), които могат да се превърнат в сериозни проблеми за бившия собственик. Единственият начин да избегнете подобни проблеми е да се свържете със сериозна, утвърдена фирма с репутация и реноме.

При предаването на стар автомобил за скрап е важно да се спазва установената от закона процедура, като специалистите съветват всички документи да се оформят лично, без да се издава пълномощно. Ако имате някакви въпроси, препоръчително е да се консултирате с оценителя на приемния пункт или на тематичните форуми на автомобилистите.

Цените на металите бият рекорди, а заедно с това расте и цената на изкупуването на скрап от пунктовете за рециклиране. Това позволява да се правят добри пари, като се продава стара кола за скрап. И ние не говорим за сертификат за рециклиране, който може да се използва за плащане на нова кола.

Така, че един среден лек автомобил тежи малко по-малко от един тон, но колко пари можете да вземете за него. Трябва да се отбележи, че освен метал, в колата има много стъклени, пластмасови и други неметални елементи. Освен това трябва да платите за разглобяване, както и да приспаднете процента на запушване (прилага се за всеки метален скрап). В резултат на това цената на автомобила за скрап вече не е толкова „привлекателна“, но все още достатъчно печеливша, за да предоставите неизползваната вече кола за скрап.

Коментарите са изключени.