Dyson Vassilias
hello@mysparx.bg
Плевен, България
21/04/2024

Как да почистим септичната яма сами?

Как да почистим септичната яма сами?

Как да почистим септичната яма сами?

Самопочистването на септичната яма със собствените си ръце изисква специален комплект за такава задача. Ще Ви трябва специална помпа и резервоар с херметичен капак, за да източите всички насъбрали се замърсявания.

Обемът на резервоара трябва да съответства на предвиденото количество течност. Освен това вие сами трябва да изберете подходящо място за източване на отпадъците, където това не е забранено.

Разбира се, можете да направите това и без специална фекална помпа с резервоар. Вместо това използвайте черпак и кофи. Действайте по Ваша преценка.

 

Почистването на септична яма със собствените си ръце се извършва, както следва:

  • Подгответе фекална, водна помпа, дълъг маркуч, контейнер за събиране на изпомпаното вещество. Контейнерът трябва да има достатъчен обем и плътно затварящ се капак.
  • Изпомпайте съдържанието на камерите.
  • Промийте камерите, водата се изпомпва с помпа. Ако е възможно, промийте тръбите.
  • След измиване в септичната яма се излива чиста вода и при желание може да се използва специален биологичен продукт.

Извършването на редовно почистване на септичната яма е необходима мярка за поддържане на работоспособността на инсталацията и осигуряване на добро ниво на пречистване на отпадъчните води.

Има септични ями, където дизайнът улеснява, без допълнителни усилия и разходи, почистването на станцията от затлачване.

Как да почистите септична яма от утайка? Ефективен начин за справяне със запушванията са препаратите, които съдържат бактерии. Те се добавят към септичната яма, където се разлагат битовите фекални отпадъци.

 

Препаратите ускоряват процеса на ферментация на отпадъчните води, предотвратяват утаяването на гъста утайка на дъното на септичната яма и унищожават неприятната миризма. Бактериите се грижат да не се утаява. При използване на препарати, съдържащи бактерии, ще е необходимо изпомпването на септичната яма много по-рядко.

 

Кой метод е подходящ за вас до голяма степен зависи от модела на вашата автономна канализация.

Разбира се, методите могат да се комбинират. Ако се затруднявате в избора на метод за почистване или искате да получите съвет за избор на септична яма, обадете ни се, ние ще помогнем.

След като почистите резервоара, започнете да почиствате филтъра. Съдържанието на филтъра трябва да се измие, за да се отстранят суспендираните частици с чиста вода под налягане. Промиването може да се извърши от страната на вентилационните гъби или от разпределителния кладенец. Такова измиване се препоръчва да се извършва 2 пъти годишно.

За да поддържате канализационната система в работно състояние за дълго време и да получите ефективен резултат от пречистването на отпадъчните води, спазвайте следните правила:

Редовно извършвайте процедурата по почистване. По правило техническата спецификация на вашата автономна канализация показва препоръчителното време за почистване на станцията.

Коментарите са изключени.