Dyson Vassilias
hello@mysparx.bg
Плевен, България
21/05/2024

Как да направил един ресторант стилен и желан от посетителите?

Как да направил един ресторант стилен?

Как да направил един ресторант стилен?

Забелязвали ли сте някога как някой изискан и модерен ресторант отваря врати в чудесен район на вашия град, но затворя в рамките на няколко месеца поради липса на клиенти? Какво кара ресторант с красив интериорен дизайн, отлично обслужване на клиентите и отлично меню да се провали толкова бързо? Отговорът е лесен. Въпреки всичко, което има за него, самото място не е устойчиво поради неправилния си дизайн, изграден за грешната публика. По-важното е какво можете да научите от него за това какво води клиентите до вашата врата? И какво ги кара да останат по-дълго и да искат да се върнат и да похарчат парите си?

 

Помислете за този пример. Ако отваряте ресторант с етническа храна (напр. мексикански, италиански, марокански и др.), правилният избор по отношение на стил и интериорен дизайн може да ви се стори ясен. Възможно е обаче да пропуснете нещо много важно.

Например, мексикански ресторант може да бъде: 1) малък магазин за бързо тако; 2) място за мексиканска кухня с модерен привкус, или 3) такова, където искате да седнете и да се отпуснете със семейството си, докато се наслаждавате на традиционно домашно приготвено ястие. Това са три много различни стила, които са подходящи за различни аудитории, различни местоположения, дори различно работно време. Кое да изберете?

 

Както можете да видите, вземането на решение за вашия интериорен дизайн и стил е сложен въпрос с огромни последици за успеха на вашия ресторант. Е, как да го направиш?

 

 

Добро начало е да разгледате следните три аспекта.

 

  1. Меню

Какъв тип храна сервирате? Традиционни и автентични ястия или ястия с модерен привкус? Вашият ресторант ще бъде тип бързо хранене или изискано място за хранене?

В ресторант за бързо хранене мястото Ви трябва да е малко неудобно и вероятно трудно, тъй като искате да въртите клиентите си възможно най-бързо. За разлика от това, на място за сядане бихте искали да насърчите разговора и по-дълъг престой с по-удобни, меки и луксозни места за сядане.

По същата причина в заведението за бързо хранене цветовете трябва да са ярки и весели, за да стимулират стимулирането и бързото движение. Само с по-голям брой клиенти ще спечелите повече пари на малко място. (Вярвам, че това се случи с афганистанския ресторант в нашата общност.) В ресторантите за сядане, предназначени за вечеря, интериорът трябва да е по-релаксиращ, с много текстури, естествени цветове и по-изтънчен дизайн. Размерът на този ресторант трябва да е по-голям, за да побере повече маси.

 

 

  1. Работно време

Това, което изглежда добре на дневна светлина, може да не е привлекателно през нощта – и обратното. Например, естествените материали могат да загубят своя чар, когато светлините са затъмнени през нощта. От друга страна, ако вашият ресторант работи само през сутрешните часове, няма нужда да харчите пари за луксозно осветление.

В случай на ресторанти, които работят през деня, акцентът трябва да бъде върху ярки, весели цветове, естествени материали и органичен дизайн, който се подчертава най-добре от естествена светлина. Вечерните ресторанти, в зависимост от вида на храната и стила си, имат повече възможности по отношение на материали и цветове. Те трябва да насърчават релаксацията и спокойното оценяване на дребните детайли в своя интериорен дизайн. Пространство, което ангажира съзерцателния дух, създава повече възможности за по-дълги разговори на допълнителен десерт или напитка, следователно повече възможности за печалба.

 

 

  1. Местоположение и целева аудитория

Местоположението на ресторанта е много важно. Ако сте в търговски център, не отваряйте луксозен ресторант и да очаквате успех. Първо, хората са забързани и трябва да влизат и излизат бързо. Второ, те избират между вас и десет други малки места, за да спестят време и пари.

От друга страна, ако отваряте бар в малка историческа общност, скъпият модерен дизайн от висок клас вероятно не е най-добрият вариант. Този стил ще се справи по-добре в по-модерен район на града или в скъп хотел. Не забравяйте, че контекстът има значение. Хората, които ще минат през вратата Ви, когато се разхождат из исторически район, най-вероятно търсят вкус на миналото и малко очарование на стария свят. Така че потърсете квартал, където вашият тип храна или напитки се оценяват.

 

Най-подходящият ресторант можете да намерите тук.

Коментарите са изключени.