Dyson Vassilias
hello@mysparx.bg
Плевен, България
15/07/2024

Професионална фотография и видеозаснемане

видеозаснемане

Нашето студио е Вашият личен помощник във всеки случай. Можете напълно да се концентрирате върху празника, оставяйки на нас всички проблеми със заснемането и записването. Снимането и видеозаснемане за нашите студийни специалисти е работа, която наистина ни доставя удоволствие и сме много добри.

Нашето портфолио потвърждава успеха на нашата работа (и много клиенти са оставили положителни отзиви за нашата работа). Работим седем дни в седмицата. Обадете се в удобен за Вас ден и поръчайте видео заснемане и фото сесия в студиото, а ние гарантираме качество и само индивидуален подход.

Видеокамерите исторически са първите потребителски електронни устройства, способни да записват изображения

Така беше в дните на филмовите фотоапарати, така беше и с появата на първите цифрови фотоапарати: картите с памет бяха скъпи, фотографите спестяваха място и не всички фотоапарати правеха видео заснемане.

Въпреки това SLR камерите скоро се научиха да снимат сватбено видео. Началото на видео заснемането беше впечатляващо: HD 720p видео, огромен сензор по стандартите на видеокамерите, добри сменяеми обективи и всичко това за сравнително умерени пари. С представянето на забележителната камера на Canon EOS 5D Mark II, която можеше да направи Full HD видео заснемане от пълноформатен сензор, DSLR-ите изтласкаха пазара на видеокамери.

Всъщност има само две ключови разлики между фотоапарата и видеокамерата: видеокамерите могат да записват непрекъснато видео за повече от половин час (всички камери за видеозапис имат такова изкуствено ограничение) и не могат да правят добри снимки. Следователно, в общия случай, за да изберете между фотоапарат и видеокамера, е необходимо и достатъчно да отговорите на два въпроса:

Ако определено трябва да снимате дълги видеоклипове, правилният избор е видеозаснемане

Ако не е ясно предварително дали трябва да снимате или снимате непрекъснато повече от половин час, изборът не е толкова очевиден. По-долу ще разгледаме фотоапарати и видеокамери от различни ценови категории и ще се опитаме да определим кой е най-добрият начин за заснемане на видео.

Базовите DSLR фотоапарати попадат в тази категория. Какво му трябва на един любител от такава камера? Просто стреляй. Ключовата дума тук е „просто“. Средният аматьор не иска да знае нищо за експозицията, баланса на бялото и още по-малко за разликата между презредово и прогресивно сканиране. Въпреки това аматьорът разграничава снимането със смартфон от снимането с камера. По традиция е извинително смартфонът да снима поне по някакъв начин, камерата със сигурност трябва да снима добре. Изхождайки от това, производителите разработват модели за любители: те са много лесни за управление и произвеждат материал, който е значително по-добър от този на смартфон.

Коментарите са изключени.