Dyson Vassilias
hello@mysparx.bg
Плевен, България
21/06/2024

Още причини и признаци на затлачване на септичната яма

Още причини и признаци на затлачване на септичната яма

Още причини и признаци на затлачване на септичната яма

  • Количеството канализация се е увеличило, обемът на септичната яма не е достатъчен.
  • Характеристики на почвата: високо съдържание на глина или периодично повишаване на нивото на подземните води (по време на продължителни дъждове или топене на сняг).
  • Тежките студове водят до замръзване на почвата и замръзване на септичната яма, на канализацията, пълненето на резервоара е нарушено.

 

Основни методи за почистване на септичните ями

Когато има миризма, слой тиня се наблюдава през ревизионния люк на септичната яма с невъоръжено око и дренажната яма бързо се запълва, има един отговор на въпроса какво да правите: почистване. В борбата с преливането и затлачването има няколко етапа.

 

Извикване на сервизните услуги за почистване на септичната яма

Канализационната машина е първата стъпка към възстановяване на нормалната работа на септичната яма. Преди да се справите с утайката, трябва да изпразните резервоара от течната част на отпадъчните води. За да улесните задачата, има смисъл да се въоръжите с маркуч и да се опитате да измиете отлаганията от тиня със струя под високо налягане.

Ако отлаганията са твърди и неподатливи в септичната яма, те могат да бъдат омекотени с прът или метална тръба. Ако имате време и канализацията има желание, можете да организирате повторно изпомпване. За да направите това, ще трябва отново да напълните резервоара с чиста вода; това ще отнеме време (само ако не подготвите варели с вода предварително).

 

Механично почистване на септичната яма

Тя, като всяко лекарство, не е най-приятното, но ефективно средство за защита, ако помийната яма е замърсена; отговорът на въпроса какво да правим лежи на повърхността в буквалния и преносния смисъл. Задачата е проста: слой от отлагания се отстранява от всички повърхности с лопата. Тинята се повдига с кофи и се изнася извън територията на обекта (извън покрайнините). Проблемът с рециклирането е по-лесен за решаване в селските райони.

Коментарите са изключени.