Dyson Vassilias
hello@mysparx.bg
Плевен, България
21/06/2024

Застраховки на рент а кар автомобил

кола под наем

Изготвянето на застрахователна полица е предпоставка за вземане на кола под наем. Без този документ ще бъде невъзможно да отидете където и да било с рент а кар автомобила.

Наемателят е включен в полицата. Обикновено размерът на плащането за такава застраховка вече е включен в наемната цена. Шофьорът използва политика, която изброява ограничен брой хора, включително и него.

Наемодателят, взимайки колата под наем, може да ползва полицата без ограничения. Това е най-икономичният и често срещан вариант. Според такъв документ отговорността на всяко лице, на което е поверено управлението, ще се счита за застрахована.

Застраховките на рент а кар кола могат да бъдат два основни вида – ГО и КАСКО.

В същото време използването на ГО няма да Ви застрахова от финансови загуби, ако възникне авария по вина на наемателя. Но КАСКО обезщетява щетите както на виновника, така и на пострадалия.

Съществува и така нареченото ограничено КАСКО. Съгласно него застрахователят не възстановява цялата сума, а само част от нея при установяване на вина на наемателя. Останалите разходи се заплащат или от наемателя, или от наемателя и наемодателя. Това условие трябва да се съдържа в застрахователния договор и в договора за лизинг.

Повреда на кола под наем

Да кажем, че наемателят е решил да отиде в друг град. Колата под наем се развали на пътя. Как да бъдем в този случай? Най-важното е да не се паникьосвате. Задължението за предоставяне на автомобила в напълно изправно състояние е на лизингодателя. Той трябва да разбере как да реши проблема. Линията на отговорност за работата на машината е точно там, където започва отговорността за отстраняване на неизправности. Това винаги трябва да се предоставя от лицето, което наема колата и приема пари за нея.

Така че, първото нещо, което трябва да направите, е да се свържете с центъра за поддръжка на клиенти на наемодателя и да действате според получените инструкции. Най-вероятно ще бъде предложена евакуация на колата и водача.

Коментарите са изключени.