Dyson Vassilias
hello@mysparx.bg
Плевен, България
21/04/2024

Кога да слагате добавка за дизелово гориво

добавка за дизелово гориво

Трябва да добавите добавка за дизелово гориво при следните сценарии:

Предотвратяване натрупването на остатъци от гориво

Дизелът гори по-чисто в сравнение с бензина. Въпреки това, процесът на горене все още оставя остатъци, които могат да се превърнат в натрупвания, които запушват важни части като горивния инжектор.

Горивните инжектори и горивните филтри са едни от най-важните части на дизеловите двигатели. Те подпомагат процеса на горене, като доставят гориво към нагрят и сгъстен въздух. Отлаганията, запушващи инжекторите, ще ограничат подаването на гориво, което ще доведе до намалена производителност на двигателя.

Без добавяне на дизелови добавки за намаляване на остатъците, вероятно ще трябва да платите за резервни части за кратко време.

Осигуряване на отлично представяне при студено време

Дизеловото гориво съдържа парафин. Когато температурите паднат до 32°F, той започва да кристализира. Когато температурата падне до 11 до 15°F, парафинът ще се превърне в гел, запушвайки резервоара за гориво и филтрите.

Добавянето на антигел дизелови добавки към вашия резервоар ще понижи точката на желиране и ще подобри работата на вашия двигател при студено време. Ето всичко, което трябва да знаете за използването на дизел в студено време.

  • Когато температурите достигнат 32°F: Добра идея е да използвате антигел, когато температурите достигнат точката на замръзване, като следвате инструкциите за антигел.
  • Когато температурите достигнат 0°F: Тъй като температурите се понижават допълнително, трябва да увеличите количеството анти-гел, което включвате в резервоара. Не забравяйте да следвате други инструкции на производителя относно грижите за блока на двигателя, когато температурите станат по-ниски.
  • Когато температурите се понижават бързо: Ако прогнозите за времето предполагат, че температурите вероятно ще паднат бързо през следващите дни, трябва да използвате дизелови добавки в подготовка за спада. Основен съвет, който трябва да запомните, когато определяте кога да добавите добавка за дизелово гориво в студено време, е, че дизеловите добавки против гел няма да навредят на вашия двигател. Затова не се колебайте да използвате малко повече, ако не сте сигурни, особено ако вашият двигател показва признаци, че работи по-грубо от нормалното. Разбира се, ще трябва да похарчите повече пари за попълване на запасите от добавки, но винаги е по-евтино от плащането за основен ремонт на двигателя.

Трябва също така да използвате антигел за дизелово гориво всеки път, когато пълните резервоара през зимата. За да осигурите правилно смесване, винаги добавяйте добавката, преди да започнете да пълните резервоара.

Предотвратяване преждевременното износване на двигателя

Използваният днес дизел с ниско съдържание на сяра е полезен за околната среда. Въпреки това, химическият метод за отстраняване на сярата и хидрогениране намалява смазочните свойства на дизеловото гориво. По този начин, за да предотвратите преждевременното износване на двигателя, трябва да използвате добавка за смазване на дизела.

Правилният може да ви спести пари и да гарантира, че ще изминете повече километри от вашия дизелов автомобил. Качествените добавки ще увеличат смазването и ще предотвратят корозията. Те също така ще намалят забавянето на запалването чрез повишаване на скоростта на разлагане на горивото.

Намалете въглеродните емисии с дизелови добавки

Дизеловите добавки могат да помогнат за намаляване на разхода на гориво по следните начини:

  • Те повишават горивната ефективност.
  • Те намаляват количеството сажди и прахови частици, произведени по време на горенето.
  • Те намаляват триенето и подобряват горенето.

Коментарите са изключени.