Dyson Vassilias
hello@mysparx.bg
Плевен, България
21/06/2024

Как да се подготвим за лазерна епилация?

Как да се подготвим за лазерна епилация?

Как да се подготвим за лазерна епилация?

Как да се подготвим за лазерна епилация? Лазерната епилация е безопасен, ефективен и неинвазивен метод за премахване на косми по тялото. Лазерната епилация използва светлинна енергия при определени дължини на вълната, за да удари пигментираните космени фоликули и да причини прекъсване на тези клетки. Това води до намаляване на космите в специфичната зона, която е била третирана. По принцип лазерната епилация уврежда космения фоликул, което предотвратява бъдещия растеж на косата. Лазерната епилация може да се направи на повечето части на тялото и обикновено изисква няколко процедури за определен период от време, за да се постигне значително намаляване на космите.

 

Лазерната епилация не изисква много подготовка, но има някои неща, които трябва да направите преди лечението.

 

  • Изберете уважавано място или лекар за извършване на леченията. Когато търсите някой с репутация, д-р ДеРоза препоръчва да зададете много въпроси, като например какво устройство ще се използва, дали ще направят тестово място (което е особено важно за тези с по-тъмен тип кожа), какво пред /ограниченията след лечението са и нивото на обучение, което се изисква от техниците, извършващи лечението. „Колкото повече знаете предварително, толкова по-вероятно е да имате положителен опит без усложнения“, казва тя.
  • Избягвайте слънцето, преди да си направите лазерна епилация. Д-р Малик, д-р ДеРоза и д-р Еванс подчертават важността на избягването на слънцето, преди да се направи лазерна епилация. „Всеки лазер може да ви изгори, така че е много важно да не се излагате на слънце две седмици преди или две седмици след всяко лазерно лечение, особено лазерна епилация“, обяснява д-р Еванс. Ако прекарвате много време навън през лятото, може да помислите за лазерна епилация през друг сезон.
  • Избягвайте използването на продукти за тен без слънце. Д-р Малик също предлага да използвате SPF 30+ ежедневно, което води до назначаването ви. Освен възможността от изгаряния, тенът (на слънце или с автобронзант) също може да направи лечението по-малко ефективно. „Искате да запазите клетките, които могат да причинят потъмняване на кожата (меланоцитите), тихи и по-малко вероятно да бъдат стимулирани от лазера, което може да причини хиперпигментация“, казва д-р ДеРоза.
  • Обръснете зоната 24 часа преди третирането. Не е необходимо да има коса, за да може лазерът да свърши работата си, но всички участващи експерти са съгласни, че бръсненето непосредствено преди това е добра идея. Д-р ДеРоза обяснява, че когато космите са къси, има по-голям шанс лазерният лъч да удари космения фоликул, вместо само самите косми.
  • Избягвайте да извършвате собствена поддръжка на обезкосмяването между процедурите. Дори ако забележите, че космите растат отново, устояйте на желанието да се отървете от тях. Не изщипвайте или депилирате зоната преди или между процедурите.Това е така, защото лазерът е насочен към пигмента в космения фоликул, който трябва да присъства за ефективно лечение.

 

Можете да видите още по темата: Как да се подготвим за лазерна епилация? на линк www.infinity-clinic.com

Коментарите са изключени.