Dyson Vassilias
hello@mysparx.bg
Плевен, България
21/04/2024

Дизелови калорифери – Видове калорифери и как да изберем правилния

Дизелови калорифери

Дизелови калорифери за пространство или лъчистите калорифери произвеждат лъчиста топлина и са много по-тихи от моделите с принудителен въздух. Това става чрез нагряване на голяма кръгла плоча в предната част на машината с горелка. След това малък вентилатор зад плочата издухва лъчистата топлина навън. Тези видове калорифери обикновено отопляват малко по-голяма площ от еквивалентните модели с вентилатор.

Те също така могат да задържат повече гориво и са малко по-икономични, като по този начин увеличават общото време на работа. Тези видове калорифери биха били класифицирани повече като складови дизелови калорифери, отколкото другите модели, защото са тихи. Казвайки това, принудителният вентилатор все още може да загрее площ с подобен размер.

Калорифери с принудителен въздух са различен стил на дизелов калорифер. Устройствата са тръбни или торпедни единици, като резервоарът за гориво е прикрепен към дъното им. Горелката е разположена в задната част на уреда, пред вентилатора. Тази горелка произвежда много топлина при запалване. Страната на „принудителния въздух“ идва от вентилатора зад горелката, който издухва топлината през тръбата и навън към предния конус. Този стил на отопление е по-скоро директна топлина, отколкото споменатата по-горе лъчиста топлина. По-мощният вентилатор и горелка, използвани в тези модели, са това, което създава шума.

Въпреки че всички модули, които се продават, са класифицирани като промишлени калорифери, и двата вида калорифери могат да се използват по подобен начин. Те могат да се използват като нагревател за работилница, нагревател за навес, нагревател за склад или фабричен нагревател. Основната разлика между стиловете е шумовият фактор.

Ръководство за закупуване на дизелов калорифер

Най-добрият начин да изберете кой от дизеловите калорифери е подходящ за вас е да прегледате всеки модул и да определите следните фактори. BTU (British Thermal Unit) е отоплителната „мощност“ на уреда. Отоплителната площ се измерва в квадратни метри, като тези две формират основната основа по ваш избор. Ако изберете малък калорифер за отопление на по-голяма площ от препоръчаното, текущите текущи разходи ще се увеличат.

Другите фактори, които трябва да разгледате, са размерът на резервоара и времето за работа. Тези две обикновено вървят ръка за ръка, за да служат като ръководство за вашите текущи общи текущи разходи. Нека използваме примера по-горе, но направим обратното. Ако изберете по-голям калорифер от предвидения за вашия район, нагревателят няма да работи толкова трудно, колкото обикновено. Ако устройството не трябва да работи толкова усилено, текущите текущи разходи намаляват.

Надяваме се, че това малко ръководство ви помага да изберете дизеловия калорифер, който е подходящ за вас!

Коментарите са изключени.