Dyson Vassilias
hello@mysparx.bg
Плевен, България
21/06/2024

5 лесни начина за премахване на космите от канала

премахване на космите от канала

5 лесни начина за премахване на космите от канала. Няма нищо по-добро от топъл душ, който да отмие неприятностите от деня. Ако обаче дренажите на вашия душ са бавни, може да се сблъскате с неприятно запушване на косата, което може да бъде допълнителен проблем. За щастие, можете да предприемете няколко лесни стъпки, за да изчистите космите от сифона на душа и да превърнете банята си отново в луксозния оазис, който заслужавате.

Как да постигнем лесно премахване космите от канала на душа

И така, вие сте подготвили канала на ваната си за отпушване, но сега какво? Има няколко различни начина да помогнете за разхлабването на натрупаната коса във вашите тръби, така че да можете да премахнете косата от канала. Можете да използвате всички тези съвети или само един, в зависимост от тежестта на вашето запушване.

  1. Използвайте телена закачалка, за да отстраните запушването

Вероятно почистването на капака на дренажа няма да е достатъчно и ще трябва да изчистите първите няколко сантиметра от самия дренаж, за да премахнете всички косми, които са се натрупали вътре в него. Телената закачалка е перфектен инструмент за това. За да изпробвате този метод, искате да разплетете телената закачалка, като я огънете в права тел с кука в края. Ще искате да държите дренажния капак изключен, за да може това да влезе в тръбата колкото е възможно повече. Залепете края на куката на закачалката в канализацията и я разклатете малко. Ако наблизо има запушване на косата, ще почувствате известно триене. Опитайте се да „закачите“ това запушало и бавно да го издърпате от канализацията, за да го изхвърлите. Вземете го бавно и бъдете търпеливи. И не забравяйте, че това е доста трудна задача, така че се подгответе и помислете за кученца и дъги.

  1. Използвайте гореща вода

Чудесен начин да изчистите запушена коса е да промиете дренажните си тръби. Ако не е голямо запушване, наливането на няколко галона вряща вода трябва да е достатъчно, за да изчистите препятствието и всякакви други отпадъци, които може да се натрупват в тръбите ви. Не забравяйте да внимавате и да наливате бавно.

  1. Използвайте сода за хляб и оцет

Понякога ще ви трябва нещо малко по-силно от гореща вода. Има плюсове и минуси на течните почистващи препарати за дренажи, но много от тях съдържат силни химикали, които могат да корозират вашите тръби. Вместо да рискувате, можете да опитате да си направите домашен препарат за почистване на канали. След като излеете вода в канала, разтвор от равни части сода за хляб и бял оцет или лимонов сок може да бъде много ефективен при разтваряне и отстраняване на запушената коса. Оставете този разтвор да престои 15 до 30 минути. Когато времето изтече, излейте галон вряща вода внимателно в канала, за да изплакнете разтвора (и запушването) в канала. За по-упорито запушване продължете да пускате крана си на горещо за няколко минути, за да се опитате да го отстраните още повече.

  1. Наемете дренажна змия

Ако сте изпробвали горните предложения и все още не знаете как да почистите канала на душа, за да изчистите запушване, това може да означава, че запушването е по-надолу по тръбата, отколкото могат да достигнат жицата или други решения. В такъв случай може да се наложи да преминете на следващото ниво и да използвате по-дълго ръчно устройство, като дренажна змия. Тази гъвкава тръба може да помогне за отстраняването на запушването и да го разбие, така че да тече през вашата система. Можете да намерите змия в местния магазин за хардуер и много аптеки. Можете да закупите няколко вида дренажни змии, в зависимост от тежестта на вашето запушване. Пластмасовите змии са евтини и лесни за използване. Горните змии са малко по-сложни – те обикновено имат кабел с дължина 25 фута, който може да премине във вашата дренажна тръба, за да стигне до по-дълбоко запушване. Обикновено е по-рентабилно да си купите змия и сами да настроите сифон за душ, тъй като цената на почистването на канализацията може да ви струва средно 230 долара.

  1. Използвайте бутало

Може да не от първия ви опит, но буталото може да ви помогне да разхлабите запушването на косата във вашата вана. Плоско бутало, известно също като бутало с чаша, ще бъде най-добрият ви залог, но не забравяйте да вземете мускулите на ръцете си за тази мини-тренировка.

Дръжте капака на дренажа отстранен и пуснете крана на горещо, за да натрупа малко вода във ваната. Поставете буталото върху дренажа, за да направите плътно уплътнение, и започнете да потапяте канала. Налягането, което създавате с буталото (и вашите бицепси), трябва да помогне за преместването на запушалката, или в канализацията, или да я направите достъпна за вас, за да я хванете. Когато сте готови, пуснете горещата вода във ваната за няколко минути, за да промиете канала.

Помощ при премахване на космите от канала може да намерите тук

Коментарите са изключени.