Dyson Vassilias
hello@mysparx.bg
Плевен, България
21/06/2024

Какво още да знаете за химическото чистене

химическото чистене

Също така се случва след химическото чистене да се появят петна, които изглежда не са били там преди. Това важи особено за кожените изделия. Това наистина се случва – след химическо чистене може да се появят незабележими преди стари петна от бои или парфюми. Освен това химическото чистене донякъде изсветлява нещата. А турските и китайските производители са много изобретателни в боядисването и дори прикриването на несъвършенствата по кожата. Така излизат наяве закупени дефекти. Към които персоналът от химическото чистене нямат нищо общо.

Има тъкани, които трябва да бъдат особено деликатни за почистване. Продуктите, изработени от ангора, кадифе, тъкани с хлабаво прикрепена облицовка, мъниста, нестабилно покритие и специални ефекти изискват внимателно боравене.

Има и тъкани, които могат да загубят основните си свойства след химическо чистене. Например водоустойчив дъждобран или пожароустойчиво пожарникарско облекло.

Внимание- В касовата бележка, която получавате, трябва да бъдат посочени: подробно описание на Вашия артикул, неговото състояние, приблизителна оценка, дефекти, възможни негативни последици от химическо чистене. Затова първо прочетете внимателно описанието, за да нямате проблеми по-късно. Ако се вземат за подновяване скъпи артикули (палта от овча кожа, кожени якета), като правило се сключва споразумение, което описва всички права и задължения на страните, както и специални условия.

Химическото чистене

Много химическо чистене също могат да перат предмети, които не могат да се почистват на химическо чистене. Бельото, доставено в пералнята, се сортира и пере в големи 10- или 100-килограмови перални машини. Изпраните дрехи се гладят и сушат едновременно, преминавайки през горещите ролки на специални гладачни машини, след което се сортират отново и се връщат на собственика след един или няколко дни.

Можете също така да перете дрехите си в перални на самообслужване. В такива перални на клиентите се предлагат няколко перални машини, работещи по програма, вградена в компютър за всякакъв вид влакна. Опитен инструктор ще Ви помогне и ще ви покаже как да работите правилно с оборудването.

Химическо чистене – качество и бързина, на ниска цена, можете да откриете тук

Коментарите са изключени.