Dyson Vassilias
hello@mysparx.bg
Плевен, България
16/07/2024

За ДПФ добавките

ДПФ добавките

Ефективно почистване ли са ДПФ добавките?

Най-често добавките за ДПФ филтри за за еднократна употреба. Продават се в бутилки или опаковки, които се изсипват в резервоара за гориво на автомобила Ви. Тяхната задача е да почистят всички сажди от вашия ДПФ по време на извършване на нормално горене.

За да се постигне това, добавките за ДПФ съдържат горивни катализатори, които се свързват с сажевите частици и понижават температурата, при която саждите се изгарят.

Най-често срещаните съдържат железен или цериев оксид, който може да се съхрани в процеса на горене, за да се свърже със саждите в изпускателната система на Вашия автомобил.

Работещи ли са на практика добавки за ДПФ?

Добавките за ДПФ помагат за премахване на сажди и запушвания от вашия ДПФ филтър при по-ниски температури. Като насърчават пасивно и активно регенериране при по-кратки пътувания.

Препаратите за почистване на DPF (филтър за твърди частици) могат да бъдат ефективни при отстраняване на натрупванията от сажа и твърди частици вътре в филтъра. Те обикновено се използват като част от редовната поддръжка. За да поддържат правилното функциониране на DPF и да предотвратяват проблеми свързани с замърсяването.

Колко често трябва да се използват професионалните услуги за почистване на ДПФ филтри?

Няма точен консенсус относно това колко често трябва да почиствате вашия ДПФ филтър, тъй като променливите – марка и модел на превозното средство, навици на шофиране, видът на използвано гориво и т.н. – са твърде много, за да ги проследите. Съвсем очаквано, продавачите на ДПФ добавки препоръчват да използвате техните продукти толкова често, колкото „всеки втори резервоар гориво“, но това почти сигурно не е от съществено значение, за да поддържате вашия ДПФ в изправност.

Много механици съветват вашият ДПФ филтър да се почиства на всеки 6-9 месеца, за да работи на оптимални нива. Въпреки, че може да се наложи да го почиствате по-често или по-рядко в зависимост от Вашите създадени навици на шофиране. Ако вашият ДПФ филтър има опасност от повреда или износване, трябва да следите за поява на светлина на таблото. Повечето хора няма нужда да се притеснявате.

Коментарите са изключени.