Dyson Vassilias
hello@mysparx.bg
Плевен, България
21/05/2024

Използване машина за пране на мокети

пране на мокет 1

Машините за пане на мокети

Машините за почистване на килими получават лоша слава за това, че са големи и обемни. Но в наши дни има по-малки машини, които наистина могат да опростят почистването на килими. Ако не виждате себе си да използвате машина за почистване на килими толкова често (или ако нямате място да я съхранявате), можете да наемете такава от местния магазин за подобряване на дома.

Ето как да почистите дълбоко килима си с машина за пране на мокети, според Ирен Мантакунис, асоцииран директор на глобалното изправено дълбоко почистване за вакуумната компания:

  1. Премахнете мебелите и всичко останало върху килима.
  2. Почистете мястото с прахосмукачка, за да съберете свободната мръсотия.
  3. Обработете предварително петна, които се нуждаят от допълнително внимание (и не забравяйте да направите цветен тест, преди да използвате нов почистващ разтвор).
  4. Изберете формулата, която да добавите към вашата машина за пране на мокети.
  5. Стартирайте двигателите си! Започнете от най-далечния ъгъл на стаята (за да не останете в капан в средата на стаята, заобиколени от мокър килим). Препоръчва се да натискате почистващата приставка напред и назад с натиснат надолу бутон за пръскане. Следвайте това със същото движение без натиснат бутон за пръскане. Направете това в цялото пространство, докато не почистите целия килим.
  6. Изплакнете. Не е нужно, но е добра идея да напълните отново машината си с топла вода и да повторите процеса.
  7. Оставете да изсъхне. Изчакайте четири до шест часа, преди да поставите мебелите обратно или да ходите по килима.

 

Наемете професионалист за пране на мокета ви с машина

Ако не сте готови да наемете или купите машина и ако наистина има петно ​​или вашият килим изглежда като на последни крака, отговорът на това как да почистите килим може да бъде да наемете професионалист.

Професионалистите използват перилни препарати и пара, за да влязат наистина там, а търговските машини са зверове, когато става въпрос за премахване на бактерии и мръсотия от всяка купчина килим. Ако домът ви има мокет от стената до стената, може да искате да правите това веднъж годишно.

Разбира се, плащането на професионалист ще струва повече пари. И компаниите често начисляват такса въз основа на броя на стаите, които ще почистват, и квадратурата. Преди да резервирате чистач, претеглете плюсовете (удобството) и минусите (цената).

След като разберете как да перете мокети с машина, е време да вземете решение кога да го направите.

Коментарите са изключени.