Dyson Vassilias
hello@mysparx.bg
Плевен, България
16/07/2024

Каква е процедурата при химическо чистене на дрехи Част 2

химическо чистене

Каква е процедурата при химическо чистене на дрехи? Най-разпространеният разтворител за химическото чистене е всъщност перхлоретиленът.

Когато дрехите се намират в перфорирания барабан, има постоянен поток от разтворител от помпата и системата за филтриране под формата на спрей. Замърсеният разтворител се изпомпва непрекъснато през филтъра и се връща обратно в барабана, вече почистен.

Като пример, машина за химическо чистене може да изпомпва перхлоретилен със скорост от 5678 литра на час. Ако цикълът на почистване на дрехите продължава 8 минути, тогава през системата ще преминат 757 литра. Това е повече от достатъчно, за да почистите добре дрехите си.

Следва сушенето.

Следващият цикъл е отстраняване на остатъците от разтворител от дрехите с циркулиращ топъл въздух в барабана. Разтворителят (перхлоретилен) се изпарява и след това кондензира върху охлаждащите намотки. Ако в системата има вода, тогава по време на процеса на кондензация тя се натрупва върху разтворителя и лесно се отстранява. Ако влагата не бъде отстранена от процеса, съществува висок риск от повреда на продукта.

Последната операция завършва фазата на химическото почистване на дрехите и тъканите.

Последната фаза от операцията по почистване на дрехата включва довършителни работи, пресоване, парене, гладене и всички необходими ремонтни дейности за възстановяване на дрехата.

Химическо чистене на дрехи: техника и нейните предимства

Може би във всеки гардероб има дрехи, на етикета на които има кръгла икона за химическо чистене – химическо чистене. Това означава, че този артикул не може да се пере на ръка или в пералня. За да го почистите от замърсители, се използват методи за сухо химическо почистване, които ще разгледаме по-подробно в тази статия.

Какви артикули изискват химическо чистене?

Прането с вода, като се има предвид възможното увреждане на дрехите, е забранено за редица предмети, изработени от естествени материали:

– кадифе; – кожа; – велур; – коприна; – вълна.

Ако продължителното излагане на влага може да повлияе неблагоприятно на формата и целостта на тъканта, върху етикета на дрехите е показан символ „Само химическо чистене“. Намерете тук качествено химическо почистване, с удобна локация.

Коментарите са изключени.