Dyson Vassilias
hello@mysparx.bg
Плевен, България
21/06/2024

Имат ли минуси безжичните прахосмукачки?

безжичните прахосмукачки

Безжичните прахосмукачки в действие:

Въпреки че безжичните прахосмукачки са изминали дълъг път, откакто са били представени за първи път, остават недостатъци на предпоставката и дизайна, особено в сравнение с опциите с кабел.

За да ви помогнем да вземете информирано решение, изброихме някои минуси на безжичните прахосмукачки. Трябва да вземете предвид всичко това, преди да направите избора си, и да прецените дали този тип прахосмукачка наистина ще подхожда на вашия дом.

Мощността е ограничена

Първо, въпреки че мощността на безжичните прахосмукачки се е подобрила значително през годините, за съжаление тя все още не може да се сравнява с дизайните с кабел.

Вдигането на пода обикновено е по-ограничено, особено когато става въпрос за трудни отпадъци, като например заплетени косми от домашни любимци в килима. Вследствие на това, ако често се сблъсквате със значително мръсни подове, като например тези, които страдат от големи стъпки, прахосмукачката с кабел може да бъде най-добра.

По-добрият процент на премахване означава по-малко преминавания, за да изглеждат подовете ви чисти, спестявайки ви време и усилия.

Животът на батерията може да ви попречи

Въпреки че безжичният дизайн на прахосмукачката ви дава ценна свобода на движение, за съжаление това означава, че сте зависими от ограничен запас от енергия и ето къде наистина може да ви попречи.

Ако вашата безжична прахосмукачка се изтощи, докато чистите, може да се наложи да изоставите задачата, докато не се презареди достатъчно – не е идеално, ако се подготвяте за посетители.

Разбира се, някои марки са намерили начини да смекчат този проблем. Някои безжични прахосмукачки вече разполагат със сменяеми батерии, които можете да зареждате отделно. Това означава, че можете да закупите повече от една батерия и да имате допълнителни в режим на готовност за такъв спешен случай.

Повечето марки също са подобрили общото време на работа през годините, като някои модели твърдят, че издържат до два часа.

Въпреки че според моя опит повечето прахосмукачки не са склонни да издържат толкова дълго, колкото се твърди в реалния свят, тъй като времето за работа се основава на минимално потребление на енергия.

Моят съвет е да изберете безжична прахосмукачка, която показва живота на батерията, така че да можете да следите зареждането. Ако имате работа с голямо подово пространство и едно зареждане няма да го покрие, изберете модел със сменяеми батерии или се придържайте към кабелен.

Съхранението може да бъде трудно

Въпреки че безжичната прахосмукачка е компактна за съхранение, за съжаление ще се нуждае от достъп до щепсел за зареждане. Това може да е трудно, ако искате да го съхранявате далеч от погледа, освен ако нямате модел със сменяема батерия. Може също да се наложи да инсталирате стойка за стена, за да го държите изравнено със стената, което не е по вкуса на всеки.

Всъщност поддържането на вашата безжична прахосмукачка изправена като цяло може да бъде трудно. Повечето модели не могат да стоят самостоятелно. Така че ще трябва да го облегнете на стената, докато вървите из къщата. В противен случай трябва да го поставите легнал на пода.

Това може да стане разочароващо, тъй като безжичните прахосмукачки имат склонността да падат, когато не са подпрени точно. Някои безжични модели, които приличат повече на изправен дизайн, могат да стоят сами, но това е по-рядко.

Коментарите са изключени.