Dyson Vassilias
hello@mysparx.bg
Плевен, България
21/06/2024

Огнезащитни бои за метални конструкции

огнезащитни бои

Огнезащитни бои за метални конструкции на базата на органични разтворители

За защита на металните конструкции в предприятията от пожар се използват различни огнезащитни средства с различен състав.

Повечето огнезащитни средства за метални конструкции отговарят на всички необходими изисквания на нашето законодателство за осигуряване на пожарна безопасност. Нивото на противопожарна защита на металите гарантирано се повишава за времето, посочено в описанието на продукта.

Огнезащитни бои – те действат, като образуват трайно покритие върху повърхността, което набъбва при нагряване. Времето, необходимо за защита на конструкцията от пожар, зависи от нанесените думи.

Въпреки това, някои продукти, особено тези на водна основа, не се препоръчват за употреба при ниски температури. Техните качества може да не работят, когато са замразени. Забавителите на огъня на базата на органични разтворители могат да решат този проблем.

Огнезащитните бои на базата на органични разтворители могат да издържат на минусови температури, но все пак се препоръчва да се прилагат при температура най-малко 3 градуса по Целзий.

Стоманените конструктивни елементи на сградите и конструкции не горят, но под въздействието на високи температури по време на пожар губят своите якостни характеристики и устойчивост на механични натоварвания.

В крайна сметка това може да доведе до унищожаване на сгради и конструкции, което води до жертви, значителни материални щети и риск от разпространение на пожар в други зони.

Огнезащитните бои върху метал значително намаляват риска от срутване, като дават на персонала или обитателите достатъчно време да евакуират сграда, обхваната от пожар.

Пожарозащитата на метала е предпоставка за въвеждане в експлоатация на жилищна, офисна, промишлена или търговско-развлекателна сграда.

Противопожарна защита на метални конструкции – основни видове

Противопожарната обработка на метала се извършва с помощта на следните видове материали:

  • топлоустойчиви плочи;
  • специална мазилка;
  • огнезащитна боя за метал.

Използването на плочи и мазилка е ефективен начин за защита на металните конструкции в екстремни ситуации, но те имат редица недостатъци.

Процесът на нанасяне на мазилка и ламперия отнема много време и усилия, струва скъпо, а освен това значително увеличава обема на металните конструкции.

Коментарите са изключени.