Dyson Vassilias
hello@mysparx.bg
Плевен, България
16/07/2024

Инструкция за подготовка за засаждане за отглеждане на роза от резница

отглеждане на роза от резница

Инструкция за подготовка за засаждане за отглеждане на роза от резница.

  1. Дължината на резниците трябва да бъде 30 см и дебелина 5-7 мм. Пъпката трябва да е добре развита, а резниците да имат тъмнокафяв оттенък.
  2. Резниците трябва да използват средната част на стъблото, нарязани на части с дължина около 12 см, всяка част трябва да се състои от най-малко 2-3 венчелистчета.
  3. Разрезът на долния ръб се прави на сантиметър под позицията на бъбрека и се извършва строго под ъгъл от 45 градуса.
  4. Всички тръни по стъблата се подрязват с остри инструменти.
  5. Отрязаното цвете трябва да има 2 чифта листа и 3 пъпки, разположени под тях. Пъпките и цветята се отстраняват. Оставят се само 2-3 от най-развитите листа.
  6. Третирайте с фунгицид преди засаждане.

За отглеждане на роза от резница

Съществуват различни приспособления за вкореняване на розови резници от букет.

Резниците са метод за изкуствено размножаване на розови храсти, който е подходящ дори за начинаещи. Ще трябва да бъдете малко търпеливи, когато работите с разхлабени части от стъблото и по време на фазата на вкореняване. След това остава само да засадите разсада на сайта и да очаквате с нетърпение плодовете на вашия труд.

Размножаването на рози чрез резници е най-популярният начин за размножаване на рози у дома, тъй като не изисква специални условия и време. Но този метод не е най-добрият, тъй като дава ниска степен на оцеляване. И най-важното в този процес е да ги подготвите правилно.

Винаги има голямо изкушение да засадите друг храст от огнена роза на вашето място.

Точно така, сега можете да използвате не толкова познати рози в букети. И да, това е много  практично и икономично да отглеждате красиви рози от разсад у дома след цъфтежа и след това да ги засадите отново на открити места във вашата градина. Опитайте различни методи за това и със сигурност ще намерите този, който ви подхожда.

Големите, вълшебни, вносни рози не стават за резници, защото цветята се подлагат на химическа обработка, за да останат свежи, преди да бъдат изпратени до търговската верига. Най-добре е да отрежете свежи местни рози от букет, който не е във ваза.

Резниците са един от най-ефективните методи за размножаване на тези красиви цветя. Използвайки този метод, за да отгледате роза, ще имате възможност да намерите храст от сорт, чиито цветя харесвате. Резниците могат да се вкореняват у дома през цялата година, ако знаете определени нюанси. Вижте тук страхотни предложения за роза от резница.

Коментарите са изключени.